Egitim Portali

Güzel Düşün Güzel Gör

Yaşadığımız dünyada her gün binlerce olay meydana geliyor. İyi, kötü, çirkin davranışlar sergiliyor milyarlarca insan.
Bu olaylar, çok farklı biçimlerde, birbirinden farklı yorumlarla değerlendiriliyor. İnsanlar farklı bakışlarla olaylara bakıyorlar. Konu ile ilgili görüşlerini belirtiyorlar: Çok güzel, Yazıklar olsun!, Beğendim. Helal olsun! gibi.
Bütün bu farlılıklar, önemli bir gerçeği gösteriyor: Olaylara farklı açıdan bakanlar, onları ister istemez farklı biçimde yorumlarlar.
Olaylara bakışımızı farklılaştıran nedir Olay aynı, görüntü aynı, niçin farklı yorum.
Bakışlarımızı, bakış açılarımızı, inançlarımız, alışkanlıklarımız, değerlerimiz, kültürel birikimlerimiz, düşüncelerimiz belirliyor. Biz hayata, olaylara onların objektifinden bakıyoruz.
Atalarımız , Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşün, güzel gör! gibi sözlerle bizleri güzel düşünmeye, olaylara müspet gözle bakmamızı öğütlüyorlar.
Hayata bakışımız olumlu mu, olumsuz mu? Bu, çok önemli.
Kişisel gelişim uzmanları, psikologlar insanlara hayata olumlu bakılabildiği oranda insanın olumlu ruhsal yapıya kavuşabileceğini söylüyorlar.
Daha işe başlarken, ben bu işi yapamam, beceremem diye başlayan bir kişinin o işte başarılı olması elbette mümkün değil.
Atacağımız adımlar, olumlu bir bakışla başarıya ve mutluluğa götürür bizi.
Hayata müspet bakışımız, bir anlamda dua da değil midir?
Hayata güzel ve olumlu bakışımızın başta kendimiz olmak üzere çevremize de olumlu bir enerji yaydığı gerçek. Son yüzyılda bu konuda yapılan araştırmalar çok ilginç.
Bir çiçeğe, bir hayvana, bir insana yaklaşımımızda, onunla iletişimimizde takındığımız tavrın olumlu yansımaları, sonuçları rahatlıkla görülebiliyor. Olumsuz bir tavırla iletişimin sağlanamadığı, bu nedenle de başarısızlık ve mutsuzluğun yaygınlaştığı da
Bir güler yüz, bir tebessüm, bir selam iletişimi nasıl da olumlu kılar. Etrafa olumlu bir enerji yayar.
Türkülerimize giren, atalarımızın şu sözü nasıl unutulur. Güler yüze tatlı dile doyulur mu?
Şahit olduğumuz güzel bir olay bizi mutlu kılar.
Biz, hayata güzel bakalım ki güzellikler bizi kuşatsın. Güzellikler ekelim, olumlu bir tavrı davranış olarak benimseyelim ki, güzel ürünler alalım.
Gül olalım, gül kokalım. Hayat bir gül.
Onun dikenlerine takılıp kalmayı kim ister!

Rıfkı Kaymaz

Makaleler

Yazilar



Egitim Portali
http://www.ogretmenimiz.com

Yazının adresi:
http://www.ogretmenimiz.com/modules.php?name=Yazilar&op=showcontent&id=144